طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه و آبدار


مواد لازم برای کوفته قلقلی

  • گوشت چرخ کرده :300 گرم
  • گوجه خرد شده :2عدد
  • پیاز درشت :1 عدد
  • پیاز متوسط :1عدد
  • سیر : یک حبه له شده
  • تخم مرغ :1 عدد
  • آرد نخود چی :یک قاشق غذاخوری سرپر
  • رب گوجه فرنگی :یک قاشق غذاخوری
  • آب جوش :یک لیوان
  • روغن سرخ کردنی :به مقدار لازم
  • آبلیمو برای طعم دار کردن سس در صورت تمایل :مقداری
  • نمک ، فلفل و زرد چوبه و ادویه کاری :به میزان کافی

 

روش فراهم کردن کوفته قلقلی

ابتدا یک عدد پیاز  بزرگ را پوست بکنید سپس بشورید  و با کمک دنده کوچک رنده کنید و آب آن را بگیرید.

سپس  گوشت چرخ کرده را با پیاز ، نمک ، فلفل و زرد چوبه ترکیب کنید و با دست به خوبی ورز دهید تا ادویه ها به خورد گوشت بروند.

سپس آرد و تخم مرغ را هم به مواد گوشت قاطی شده اضافه کنید و ورز دهید. اگر مایع گوشت کم آب شد کمی آب به آن افزون کنید .

ولی اگر شل شد، قدری زیادتر آرد نخود چی به آن اضافه کنید. در هر شکل مایه گوشت باید زمان تشکیل دادن به آرمیدگی شکل بگیرد.

مقداری روغن درون تابه ای مساعد بریزید تا گرم شود. آنگاه کمی از مایه گوشت را بردارید و به فرم توپ های گرد با دست شکل دهید.

بهجهت نچسبیدن گوشت به دست و راحت تر فرم دادن گلوله های گوشتی افضل است دستتان را پاک و مرطوب کنید.اندازه کوفته قلقلی ها باید کوچکتر از فلافل باشد.

دو طرف کوفته ها را در روغن سرخ کنید و سعی کنید کوفته ها زیاد سرخ نشوند چون باعث سفت شدنشان میشود.

پس از سرخ کردن تمام کوفته ها ، یک عدد پیاز متوسطی را که داشتیم را به شکل کاملا ریز خرد کنید و در یک تابه دیگر کمی روغن بریزید و پیاز ها را به همراه سیر له شده کمی حرارت دهید تا نرم و شفاف شوند.

به تعداد نوک قاشق چایخوری زردچوبه هم به آنها بزنید تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر شوند.

 رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید، در حدی که بوی خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند.

گوجه فرنگی هارا کاملا خرد و یا رنده کنید و به بقیه مواد اضافه کنید و خوب سرخ کنید تا گوجه ها به روغن بیفتند.

در حین هم زدن گوجه ها ، مقداری نمک ، فلفل و ادویه کاری هم روی سس گوجه بپاشید.

مقداری زعفران دم کرده نیز عطر و طعم بی نظیر به سس می دهد.

حالا یک لیوان آب جوش و مقداری آبلیمو داخل تابه بریزید و بگذارید سس بجوشد.بعد قلقلی های سرخ شده را داخل سس بریزید تا بپزند و کم کم آبش کم شود.

کوفته قلقلی ها بعد 30 تا 35 دقیقه آماده و آماده سرو است. در آخر چاشنی غلیظ شده را روی کوفته قلقلی ها بریزید و به همراه ماست و سبزی در وعدهای غذایتان میل کنید.

  شما می توانید مقدار پنیر پیتزا به این مواد اضافه کنید و کوفته پنیری تهیه کنید. 

افزودن اندکی جعفری تازه خرد شده طعم بی نظیری به کوفته شما می دهد.

شما می توانید کمی فلفل دلمه ای نیز به سس گوجه اضافه کنید.

کوفته قلقلی یکی از غذاهای خوشطعم و مشهور کشورمان است که در شهرهای مختلف کشور با راه های متفاوتی آشپزی می شود. این کوفته لذیذ اندکی مشابه به کوفته تبریزی است. مزه این کوفته خوشمزه کمی شبیه به شامی کباب است.

فواید گوشت چرخ کرده

شاید برخی فکر کنند که گوشت قرمز را نباید فراوان استفاده کرد. ولی زمانی که مزایای فوق العاده این مواد غذایی را می سنجیم، خبردار می شویم که استفاده از گوشت های گوساله تا چه میزان واجب و ضروری است. چرخ کرده گوساله یکی از روش های استفاده از این گوشت های قرمز می باشد. که می توان با آن غذاهای خاصی را پخت نمود. 

منتها بگذارید بپرسیم این گوشت های چرخ کرده گوساله دارای چه خواصی هستند و به چه دلیل باید از آن در دستور کار غذایی بهره گیری نمود؟ آلانین یک نوع آمینو اسید می باشد، که برای این که قند در بدن تولید نماید، لزوم به پروتئین از رژیم غذایی دارد.

 

منبع:shekarabad95

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.