یکی از بیماری هایی که خانم ها طی دوران بارداری ممکن است به آن مبتلا شوند، دیابت بارداری است. لازم به ذکر است که چیزی حدود 5 درصد از خانم های باردار به دیابت دوران بارداری مبتلا می شوند. به همین دلیل ما قصد داریم در این مطلب به روش های پیشگیری از دیابت دوران بارداری بپردازیم. با ما همراه باشید.
از آن جایی که ممکن است این نوع دیابت بعد از زایمان نیز با مادران همراه باشد، خوب است که با روش های پیشگیری از دیابت دوران بارداری، احتمال ابتلا به این بیماری را به حداقل ممکن برسانید.
با داشتن یک رژیم غذایی مناسب به راحتی می توان دیابت دوران بارداری را کنترل کرده و از آن اجتناب کرد.
طی بارداری خوب است که از مصرف انواع غذاهای پرچرب، شور و شیرین اجتناب کنید.
برای پیشگیری از دیابت دوران بارداری لازم است که به جای استفاده از روغن برای درست کردن غذا، به غذاهای آب پز و بخار پز روی آورید. همچنین می توانید غذاها را کباب کرده و میل کنید. در غیر این صورت بهتر است تا جایی که امکان دارد، از مقدار روغن کم برای سرخ کردن غذاها استفاده کنید.
همچنین لازم است از مصرف غذاهای آماده مانند کالباس، سوسیس خودداری کنید و چیپس، پفک، خامه و سرشیر را از رژیم غذایی خود به طور کامل کنار بگذارید.
چربی ها و اسیدهای چرب اشباع شده و ترانس ها می توانند در احتمال ابتلا به دیابت دوران بارداری بسیار موثر باشد. پس با حذف روغن های حیوانی، روغن های جامد و نیمه جامد نباتی، کره و دنبه و پیه، از احتمال ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید.
مصرف مواد قندی را به حداقل ممکن برسانید. بهتر است خوردن انواع کیک، شیرین، عسل و نوشابه های قندی در صورت نیاز شدید به شیرینی جات، مدیریت کنید.
همچنین با اصلاح شیوه ی غذایی در مصرف مواد نشاسته ای مانند برنح و ماکارونی، تا حد زیادی از ابتلا به دیابت دوران بارداری موثر عمل کرده اید.
مصرف بیش از حد نمک و انواع کنسرو ها، سبب بروز دیابت بارداری می شود. همچنین لازم به ذکر است که تا حد ممکن از صرف کنسرها حین بارداری خودداری کنید چرا که وجود مواد نگه دارنده در آن ها برای جنین بسیار مضر است.
– یکی از عوامل ابتلا به دیابت، چاقی و اضافه وزن است. پس بهتر است قبل از اقدام به بارداری، وزن خود را کنترل کرده و ورزش کنید. همچنین ترک سیگار در کنار ورزش می تواند در پیشگیری از این بیماری، بسیار موثر عمل کند.
– به جای مصرف مواد خوراکی مضر برای بدن، به غذاهای مفید روی آورید. آجیل، شیر و لبنیات، نان و غلات، انواع حبوبات، میوه ها و سبزی ها، مصرف گوشت و تخم مرغ برای بارداری بسیار مفید است.
– وعده های غذایی خود را کوچک اما بیشتر و منظم کنید. به عنوان مثال به جای صرف خوراکی در سه وعده به مقدار زیاد، آن را در طول روز بشکانید و در عوض حجم وعده های غذایی را پایین آورید. بهتر است میان وعده ها را تا سه وعده افزایش دهید.
– سالاد و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید اما از آغشته کردن آن ها به سس خودداری کنید.
– به جای روغن های مضر، از روغن های گیاهی استفاده کنید.
– حتما در طول بارداری، از توصیه های مشاوران تغذیه استفاده کرده و رژیم غذایی خود را با آن ها هماهنگ کنید تا این دوران را سالم و به دور از هرگونه بیماری پشت سر بگذارید.
بارداری دوران حساسی است که در آن سلامت مادر و فرزند تحت عوامل مختلفی، ممکن است تهدید شود. با در نظر گرفتن توصیه های مفید و رعایت رژیم غذایی مناسب بارداری، می توانید جنینی سالم به دنیا بیاورید و خود را نسبت به بیماری های دوران بارداری و بعد از زایمان، حفظ کنید.
منبع: چندوچون