چه نخوریم تا مریض نشویم ؟

تغذیه کودکعلت بیماری چیست؟

علت العلل بیماری ، مسمومیتی است که توسط غذاهای بد و ناسازگار و یا افراط در خوردن و نوشیدن مواد زیان آور تولید می شود.

داروها هم به این دلیل مضرند که خود موجب آلودگی خون می شوند و بدن را مسموم می سازند. اکثر داروها موجب پیدایش امراض تازه در بدن می گردند. معمولا بهداشت و تغذیه در زندگی ما از سنین کودکی دچار نواقصی است، حتی جالب است بدانید که شیر مادر نیز می تواند به شکل خطرناکی به وسیله موادی سمی که در غذای مادر وجود دارد همچنین سیگار کشیدن ، مصرف الکل، داروها و کشیدن مواد مخدر آلوده باشد.

 

 

از سوی دیگر اگر کودک از شیر مادر استفاده نکند معمولا ترکیبات تغذیه او متعادل و متناسب نیست؛ مثلا شیر جوشیده یا پاستوریزه که بر اثر جوشاندن خواص خود را از دست می دهد در غذای کودکان استفاه می شود؛ همچنین غذاهای تهیه شده از سوپ هایی که به وسیله مواد کنسرو شده ، شیر و قند و شکر ، حبوبات، نان سفید، بیسکویت، سوپ گوشت ، میوه های ترش به مقدار زیاد ، شکلات و تمام مواد دیگری که کودک قادر به هضم آنها نیست، همین وضعیت را دارند.

علاوه بر این، مجموعه مراقبتهای اشتباهی که کودک از دیگران دریافت می کند (از قبیل همین بی خوابی، عدم تحرک، کمبود نور آفتاب و هوای آزاد و غیره) قابل تذکر است.


هضم حقیقی این مجموعه غذایی به وسیله دستگاه گوارش کودک عملی نیست و به همین دلیل خوراکیها در معده و روده تخمیر شده، و کودک را لاغر می نماید. در این مورد تشخیص رابطه کاهش وزن و نقص تغذیه ای کار آسانی است . متأسفانه در این گونه موارد گرایش شدیدی برای مکمل های غذایی به صورت شکر، شیر غلیظ شده و شیرین، پودرها، سوپهای مقوی، ویتامینها و مواد معدنی مصنوعی، میوه های خارج از فصل و غیره وجود دارد.

با این مقدمه از مجله راستینه ، باید دید که غذاها و یا مواد زیان آور و مسموم کننده دیگر که روزانه از آن استفاده می شود چیست تا از آنها اجتناب کرد:


قند و شکر و عواقب مصرف آن

قند و شکر


قندها از جهت هضم به دو دسته تقسیم می شوند: ۱- کند ۲- سریع .

قندهای کند تدریجا از لوله گوارش عبور کرده، وارد خون می شوند، بنابراین متابولیسم (سوخت و ساز بدن با تأنی انجام می پذیرد و زحمت زیادی بر روی غده لوزالمعده برای سوختن قند وارد نمی شود؛ مانند مواد نشاسته ای که جذب آنها چندین ساعت به طول می انجامد. ولی قندهای سریع قندهایی هستند که به طور سریع در مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه پس از مصرف وارد خون می شوند؛ مانند گلوکز ، فروکتوز ، ساکاروز، در این صورت غدد لانگراهانس باید فعالیت شدیدی بنماید و تغییرانی روی قندهایی که یکدفعه به مقدار زیاد وارد خون گشته، بدهد … در نتیجه لوزالمعده نیز زودتر فرسوده می شود.

در افراد کاملا قوی و سالم که بدنشان به نحو آشکاری واکنش نشان نمی دهد، عواقب این مسأله، سریعا مشاهده نمی شود، ولی هنگامی که پیر شده نیروی حیاتی آنها کم و بیش ضعیف خواهد شد .

در صورت مصرف بیش از حد قندهای سریع، ممکن است مشکلاتی مثلا در ایجاد تدریجی دیابت بروز کند.

متخصصین بیولوژیست انگلیسی و آمریکایی پی برده اند که جلوگیری از بالا رفتن یک باره مقدار قند در خون، رگها را از ابتلای به آرترواسکروز مصون می دارد. آرترواسکلروز می تواند باعث ایجاد خونریزی مغزی، انفارکتوس و غیره گردد.

قندهای سریع که شامل قند و شکر تصفیه شده می باشد، غیر طبیعی و خلع شده از ویتامین ها و نمک های معدنی است، آنها هیچ گونه ارزش بهداشتی نداشته، مصرف بیش از حدشان مستقیما منجر به دیابت ، بیماری قند و چاقی مفرط می شود . همچنین پوسیدگی دندان در این افراد بیشتر از دیگران است .

در مصرف دیگر قندهای سریع هم نباید زیاده روی کرد، قندهایی مانند عسل، قند شیر (لاکتوز) و قند میوه های خشک مانند انجیر خشک، خرما، کشمش ، موز خشک ، مویز و ….


قندهای کند شامل مواد نشاسته ای مانند گندم، برنج، سیب زمینی و همچنین حبوبات است. در صورت ابتلا به بیماریهای گوارشی بهتر است که در اوایل درمان، مصرف قند سریع به طور کامل و قند کند تا حدود زیادی متوقف شود . ناگفته نماند که شکر و قند غیر طبیعی برای سوخت و ساز در بدن ، احتیاج به ویتامین ها و املاح و غیره دارد که بالاجبار باید از ذخیره های دیگر بدن گرفته و مصرف نماید.


منبع: راستینه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.